FooldalFiatal Naturisták Találkozója
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2002


III. Tábor

Néhány élménybeszámoló:

" Két évvel ezelőtt is voltam már az első táborban és noha az is nagyon jó volt, ez valahogy tartalmasabb volt. Lehet, hogy csak az időjárás miatt, hisz végig kánikula volt. Úgyhogy egy igazán jó hét áll mögöttem. Remélem jövőre is jó lesz, meg talán egy kicsit többen leszünk..."

"Minden jó volt, szép volt. A Fűvészkertben éreztem a legjobban magam. Mivel jól éreztem magam, eljövök jövőre is. "

"Nagyon jól kezdődött a tábor. Már megszoktam, irány SZIKI, be a táborba, csobbanás a vízbe és a meggyőződés, hogy a kemping nem változott semmit. Így harmadik éve elég otthonosan éreztem magam, mindent megtaláltam a Campingben, megvolt a helyem, most már csak a társaság hiányzott. Illetve az se mert itt vannak a régről ismert jó barátok és a változatosság kedvéért mások, újak is! Nem írom le, mindennap mi történt, mert felesleges lenne és úgysem tudnám, mert a hangulatos délelőttök és délutánok és esték egy nagy klassz élménnyé sűrűsödnek! Bejártuk a várost, felszedtünk Szegeden egy kis "kultúrát" és nem utolsósorban ettünk egy kis fagyit. Ne higgye senki, hogy a tábori hangulat káros! Sok a jóbarát, akik rengeteg jó tulajdonsággal rendelkeznek és rengeteg lehetőség ezeknek a tulajdonságaikat bemutassák. Így bárki jól érezheti magát (ha naturista) mert nem unatkozik soha mindig van mit csinálni! Szóval ha nem akadályoz meg semmi akkor a IV. Magyar Naturista Gyermektáborba is részt veszek. Ha eljössz, hidd el nem bánod meg!"

"Vegyes érzelmekkel érkeztem meg Sziksósfürdőre. Sajnos a tábor második felébe sikerült csak lejönnöm. Ennek ellenére kellemes meglepetés volt. Kocsival vártak rám, bevásároltunk majd a megrakott kocsival begurultunk a camping területére. Délegyházi érzés fogott el: A tó, a házikók, sátrak, a kényelmesen üdülgető emberek... A NaVKE kedves tagjai gondoskodtak arról, hogy családias fészekben érezhessem magam. Elmesélték a hét első felében történt kalandjaikat a kétszárnyúak éjszaki életéről, a tó mélyén rejtőző Loch-ness-i cápáról. És hétvégén belecsöppentem egy kamionos találkozó hetedhét országra szóló bulijának hangulatába is. A nevadai kráter átmérőjű kondéros lecsófőzés a csúcspont az izgalmas meglepetéseknek. A lecsók quiness rekordi páratlan íz-csodája rotyogta ki magát az ügyes kezű fakanalak kavargó tüzében és mire elkészült egy hagymahéjnyi darabka sem jutott az éhes szájú hangyáknak fél óra múlva. Lelkes természetbúvároknak a WC-t ajánlom. :-) Ajtaja éjjel vonzza a tapadókorongos strapabíró levelibékákat. Nem kell tőlük megrémülni, csak inni járnak klotyóba. :-) A versenyeken való részvételem bár kissé hátráltatta a csapatom sorsát a pontszerző igyekezetében, de azért sikerült a lengőtekével 3 bábut is lelőnöm és a nézők is életben maradtak. Nagyon jól éreztem magam és a következő évi teendőkben bővelkedő tábori összejövetelre is eljövök.."

"Az idei volt az első alkalom, hogy részt vettem a NaVKE ifjúsági táborában, hiszen még nincs rég, hogy beléptem az egyesületbe, és magát a naturista életmódot is csak körülbelül két éve űzöm. A tábor előtt egy kicsit izgultam is tán, mert szinte senkit nem ismertem a gyerekek közül, és nem tudtam hogyan fogok beilleszkedni közéjük, lévén, hogy én voltam a legidősebb és néhol több mint 10 év korkülönbség volt néhányuk és köztem. De már közvetlenül megérkezésünk után, amikor elfoglaltuk a szobákat, elkezdtünk beszélgetni, és onnantól kezdve rengeteget nevettünk, viccelődtünk egészen a tábor végéig! Egy nagyon jó csapatot alkottunk véleményem szerint, így oldott közhangulatban vettünk részt minden programon. A programok rengeteg újdonsággal szolgáltak nekem, hisz akkor Activity-ztem, origamiztam életemben először, de ennek ellenére nagy kedvvel álltam hozzá a feladatok végrehajtásához. A programok közül nagyon örültem a szegedi városnézésnek-elég ritkán utazom vidékre-, és a sportversenyeknek is. Amennyiben tudtam segítettem mindenben a csapatomat. Mindezek mellett azért persze pihenésre is sor került, mindez rám különösen rám fért a rengeteg vizsgám után. Sokat feküdtem a tó mellett, napoztam, olvasgattam, tanulgattam (e nélkül nem tudok élni :-)), esténként pedig a többiekkel rendeztünk nagy pancsolásokat, amikor az egész kemping valószínűleg tőlünk zengett. Rózsa vagy Ildikó parancsolt ki minket a vízből! A táborvezetőnek, Jánosnak illetve Rózsának és Ildikónak a többiek nevében is köszönöm türelmüket és kitartásukat! Én tehát teljes mértékben meg voltam mindennel elégedve, remekül éreztem magam, tán túl rövid is volt ez az egy hét. Ha jövő nyáron már nem leszek külföldön, biztosan újra elmegyek a táborba! "

vadrepa.jpg
origam1.jpg
madar.jpg
cserep.jpg
020a.jpg