FooldalOrszágjáró kirándulás
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2002


Kirándulás az Őrségben

Csöde, 2005. március. 12-15.

Elmúlt... Elérkezett az élménybeszámolás ideje. A kirándulás nagyon szép és remek, kellemes, majdnem nyárias időjárás kíséretében telt el.

Nekem az eddigi országjáró kirándulásaink után (Pécs-Kistapolca, Felsotárkány-Aggtelek) nagy öröm volt látni, hogy egyre többen jöttek el közénk, még a távoli Miskolcról is. Sok fiatal és gyermekes család volt velünk összesen 28-an birtokoltuk a panziót.

Minden este-éjjel sikerült szaunáznunk és gyakran hajnalban feküdtünk le. Kellemes kifli-holdas :-) éjszakában az udvaron hűtöttük le magunkat. A merészebbek a fűbe feküdve mutatták gőzölgő testüket a tiszta égbolt vakító csillagai felé. Kevés alvás után hatalmas kirándulások, Atus nyomában. Az ügyesebbek őzeket és szarvasokat is láthattak.

Fakultatív programjaink voltak, de végül mindenki látta a sok szép tájházat Szalőfőn, az Őrség közepét Őriszentpéteren és a világ közepét a templom árnyékát Ispánkon, a csodálatos lelki haranglábat Pankaszon, vagy a veleméri templomot.

A Fekete tónál ugyan egy kicsit eltévedtek a _többiek_, így erről csak Adrián, Nóri, Gyuri és én tudunk mesélni. De nincs miről... a tó kiszáradt ;-)) Viszont hatalmasat járkáltunk négyesben, napfényes délután, a csiklandozó fénysugarak alatt. Aki nem volt ott, nem is tudja elképzelni milyen élmény volt hallgatni a bekerített visszhang hangját... !

Kipróbáltunk jópár helyi ételkülönlegességet, ettünk dödöllét, kukoricamálét, krumplis prószát. Ittunk finom hazai borokat és nekem még a mézes pálinka is nagyon ízlett. Azóta is erre fáj a fogam. :-)

Az itthoni emlékezéseket számtalan fotóval örökítettük meg, amiből remélem hamarosan lesz egy kis bemutató nektek is.

Magyarszombatfán nincs olyan fazekas akit nem látogattunk meg. Kerültek haza ajándékba mindeféle kis köcsögök és nagy fazekak.

A szállásunk csodálatos volt, békés falusi környezetben, hajnali madárfüttyre nyíló ablakokkal :-)... A Sárkány Bio Panziót ajánlom másoknak is!

Köszönöm Vic és Gyuri valamint a panzió tulajdonos egyéni segítségét, hogy környékbéli költő ismerősöm meglátogatása kitérőjét méltányolva lányom és az én oda ill. visszautazásom vonatos bonyodalmaiban mindvégig segítségemre voltak.

Atusnak is hálás köszönet a szállás szerencsés kiválasztásáért.

Jövőre ugye ismét találkozunk (a Zemplénben)? :-)

Rózsa

csode_2002 148a.jpg
csode_2002 132a.jpg
csode_2002 130a.jpg
csode_2002 103a.jpg
csode_2002 097a.jpg
csode_2002 084a.jpg
csode_2002 080a.jpg
csode_2002 066a.jpg
csode_2002 031a.jpg
csode_2002 022a.jpg
csode_2002 017a.jpg
csode_2002 006a.jpg
CSODE3.jpg
CSODCSOP.jpg
031613t.jpg