FooldalA NAMASZ hírei
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2006


A NAMASZ újabb hírei
Balatonberényből.

A napokban Balatonberényben is tájékoztattuk az érdeklőket az érdekvédelmi szövetség megalakulásáról. A Népszabadságban megjelent cikkben (2006. 07. 22.) így írtak rólunk.

Az eseményről a balatonberényi Naturista Kemping és Strand honlapján is tájékozódhattok.

P1010852b.jpg
P1010845a.jpg
 

Legfrissebb hír a NAMASZ-ról


2006 decemberében a Naturisták Magyarországi Szövetsége (röviden a NAMASZ) bírósági bejegyzése jogerőre emelkedett, ezzel mindenféle tekintetben hivatalossá vált az első magyarországi naturista szövetség.
A jelenleg meglevő, bejegyzett és MŰKÖDŐ 7 hazai naturista társadalmi szervezet közül az alábbi 5 tagszervezettel:

- Ányási Naturisták és Természetbarátok egyesülete,
- Naturisták Berényi Baráti Köre Egyesület,
- Naturisták Látókepi Egyesülete,
- NaVKE
- SZIKI Egyesület. Következő évben csatlakozókat lásd itt.

 

Tájékoztató a NAMASZ alakuló közgyűléséről
Kivonat a NaturListán megjelent levélből

Ezúton is tájékoztatunk Titeket a július 1-én tartott wellness-központ megnyitónkról.

A eseményről megjelent cikk a Délmagyarországban olvasható.

Egyidejűleg ekkor tartottuk országos érdekvédelmi szövetségünk alakuló közgyűlését is, ezért jelen volt több más naturista egyesület vezetője és a sajtó képviselői is.

Résztvevők:
- Dr. Szentgyörgyi Pál, Szeged Alpolgármestere
- Bánáti Antal, a Szeged Fürdővizek Kft. Ügyvezetője
- Dr. Sándor János, a Natours Kft. Ügyvezetője, a Sziki Naturista Egyesület (SZNE) elnöke, a mai napon alakult Naturisták Magyarországi Szövetségének (NAMASZ) elnöke
- Balogh Tibor, a Naturisták Berényi Baráti Köre Egyesület (NBBKE) elnöke, a NAMASZ alelnöke több más NBBKE-taggal
- Somogyi Ádám, a Naturisták Virtuális Klubja Egyesület (NaVKE) elnöke, a NAMASZ alelnöke és sok NaVKE-s tag
- Árpádiné Markács Rózsa, a NAMASZ főtitkára
- Gyovai Jenő , az Ányási Naturista Egyesület elnöke és két elnökségi tag, Antal Ferenc és Hunyadvári Andris
- Csete Péterék a "Lupa-tavi" naturisták képviseletében
- Török Marcsi negyedmagával az Omszki-tavi naturisták képviseletében
- Nagy Zoltán és felesége a szalkszentmártoni naturisták képviseletében
- Vida József (Coffos) és Dr. Sárosi István (Pipás) a délegyházi Vidám-domb képviseletében (utóbbi urat a NAMASZ alakuló közgy lésén tiszteletbeli taggá választotta)

és még sok-sok más naturista az ország legkülönbözőbb részeiből.

Az INF a két héttel ezelőtti személyes egyeztető tárgyalást követően levélben üdvözölte a NAMASZ megalakulását és a mai napi eseményeket.

A Szövetség céljai:
A Szövetség tevékenységét naturizmus alábbi, legáltalánosabban elfogadott definíciója szellemében fejti ki: "A naturizmus: harmóniában élni a természettel, amelyet meghatároz a közösségi ruhátlanság gyakorlata, azzal a szándékkal, hogy er sítse az önbizalmat valamint mások és a környezet megbecsülését."
A Szövetség f célja - tagjai érdekeinek védelmén keresztül - a naturista életforma népszer sítése, amit a Szövetség els sorban a naturizmus magyarországi követ i, magánszemélyek és szervezetek munkájának, tevékenységének az összehangolásával, a köztük fennálló kapcsolatok ápolásával, új kapcsolatok kiépítésével és együttm ködésük támogatásával kíván elérni.
A Szövetség legf bb törekvése a naturizmus, ezen belül is kiemelten az egészséges, környezettudatos és természetbarát életmód népszer sítése, amit szabadid s és sportesemények, tájékoztató, felvilágosító, ismeretterjeszt rendezvények szervezésének támogatásával, hazai és nemzetközi kapcsolatok fenntartásával, más, hasonló célokat követ szervezetek rendezvényein való részvétellel, továbbá tudományos kutatással kíván megvalósítani.
A Szövetség, illetve annak tagjai aktív tevékenységet vállalnak a testi és lelki egészségmeg rzés, a természet- és környezetvédelem támogatásában, a naturizmus eszméjével való visszaélés (pl. pornográfia, pedofília, stb.) megakadályozásában, valamint a magyarországi naturizmus hazai és nemzetközi népszer sítésében.
A Szövetség érdekvédelmi tevékenységet is ellát, amely keretén belül fellép a naturizmussal, illetve a naturistákkal szemben esetlegesen tapasztalható érdeksérelmek megakadályozása, elhárítása érdekében.
A Szövetség céljai megvalósítása érdekében aktív kapcsolatokat ápol a magyar és külföldi írott és elektronikus médiákkal.
A Szövetség nemzetközi naturista szervezetek tagja kíván lenni, és ezúton képviseltetni magát ezek testületeiben és rendezvényein. A Szövetség kiterjedt külföldi kapcsolatok kiépítésére törekszik, amelyeken keresztül szerzett ismereteit integrálja a magyar gyakorlatba

A Szövetség nyitott, ahhoz más naturista szervezetek is csatlakozhatnak, volt aki már ki is nyilvánította ezen szándékát.

(dr. Sándor János)

opening ceremony_a.jpg
foundation meeting 20060701_a.jpg
folk dancers_a.jpg
fittness show_a.jpg
belly dance_a.jpg
 
Wellness-központ nyílik a Szeged-Sziksósfürdoi Naturista Kempingben [2006-06-20 18:15:11]

Július 1-jén nyílik meg a Szeged-Sziksósfürdői Naturista Kemping wellness-központja, és ekkor tartják a Naturisták Magyarországi Szövetségének alakuló közgyűlését.

A 80-as évek óta működő naturista kemping a dél-alföldi régió legjobb, Magyarország pedig egyik legjobban felszerelt naturista kempingje. A kemping új wellness szolgáltatásai egy 180 négyzetméteres faházban kapnak helyet, ahol lesz hagyományos finn szauna, infraszauna, jacuzzi, konditerem, játszószoba, stúdió és internetsarok is. Ezenkívül számos gyermek- illetve sportprogrammal várják a vendégeket, akiknek több mint fele Európa országaiból, az Egyesült Államokból és Ausztráliából érkezik. A szervezett naturisták többségét reprezentáló négy nagy naturista szervezet -Magyar Naturisták Egyesülete (Délegyháza), Naturisták Berényi Baráti Köre Egyesület (Balatonberény), Naturisták Virtuális Klubja Egyesület (Budapest) és a Natours Kft. (Szeged) - 2005. novemberében írtak alá együttműködési megállapodást. Ezek közül három szervezet - a NAVKE, az NBBKE és a Natours Kft. - illetve a Sziki Naturista Egyesület részvételével július 1-én megalakul a naturisták országos érdekvédelmi szövetsége, a Naturisták Magyarországi Szövetsége. Az együttműködés legfőbb célja az információcsere, a kölcsönös kedvezménynyújtás, az egységes képviselet és megjelenés.

 

30. Naturista Világkongresszus

2006. szeptember 7-10.

El Portus, Spanyolország

Az eseményről rövid összefoglalót itt olvashattok.

 

Medulinban jártunk

A Nemzetközi Naturista Szövetség (az INF) meghívására a Kazelai kempingben találkoztunk 2006. június 14-15-én és két alkalommal a Naturisták Magyarországi Szövetségének alapításáról beszélgettünk.

 


Néhány nap múlva SZIKI-re kaptunk meghívást:

Kedves NaVKE-sek!

Ezúton szeretnélek Benneteket értesíteni a következő eseményekről 2006. július 1-én a Szikin:

9:00: Az alakuló Naturisták Magyarországi Szövetségének megbeszélése
11:00: Az új wellness-központ felavatása
12:00: Műsor (fittness-bemutató, taek-won-do bemutató, hastánc, néptánc, világénekek)
13:00: Sajtótájékoztató
19:00: (természetesen a foci VB után): zene és tánc!

Az éppen elkészült 180 m2-es faházban található:

Hagyományos finnszauna
Infraszauna
Jacuzzi
Konditerem
Játszószoba
Stúdió és Internetsarok
Olvasósarok
Közösségi tér, székek, asztalok
Normál és akadálymentesített fürdők, zuhanyzók

Szeged-Sziksósfürdő, 2006-06-21.

Üdvözlettel,

Dr. Sándor János
A Natours Kft. ügyvezetője,
A Sziki Naturista Egyesület elnöke