FooldalCsúszdázás Ráckevén
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2010


Ismét Ráckevén csúszdázhattunk

2010. augusztus 6. péntek este 8-tól

Cím: 2300 Ráckeve, Strand u. 1., Aqualand Termál- és Élményfürdő

A következő medencék, csúszdák, szaunák és egyéb helyiségek álltak volna jó idő esetén rendelkezésünkre ezen az estén:
- I. sz. termál medence és környezete
- III. sz. gyógyvízes medence és környezete
- Az I. sz. medencéhez kapcsolódó mellékhelységek
- 4 db óriás csúszda,időszakos üzemeltetéssel
- Gyermekjátszótér és környezete
- Strandröplabda pályák és a mellettük elhelyezkedő mellékhelyiségek
- Élménymedence-rendszer medence egységei: úszómedence, sportmedence, családi medence, termál-élménymedece, gyermekmedence, a rendszer pihenő területei, ill. a hozzá kapcsolódó parkrész.
-A már tavaly is nagy sikerű vízi bár is a miénk lesz
- Az élménymedence rendszerhez kapcsolódó mellékhelyiségek.
- Fedett fürdő (úszómedence, tanmedence, gyógyvizes élménymedence)
- Vitál központ (szaunák, gőzkabin, tepidárium, gyógyvizes ülőmedence)

Idei újdonságok:

- A Vitál zóna terasz részlege átépítésen esett át, melynek eredményeként szebb, igényes környezet várja Vendégeket. A fejlesztések révén több zuhanyzó áll a rendelkezésre, valamint a Vendégek élvezhetik a Kneipp taposó jótékony hatásait.
- A szabadtéri strand részlegen több nyugágy, szebb park és környezet biztosít feltöltődést.
- Augusztustól már igénybe vehető a Thermal Camping Aqualand, ahol kedvező áron kínál szálláslehetőséget az Aqualand lagúnákkal, szigetekkel övezett 3 ha-os területen.

Belépőjegy árak, ha a NaVKE szedhette volna a helyszínen a jegyeket:

NaVKE tagok részére:
- 18 év feletti diák: 1 800 Ft/fő
- felnőtt: 2 300 Ft/fő

Tagsági nélkül:
- 18 év felett diák: 2 300 Ft/fő
- felnőtt: 2 900 Ft/fő

Naturista társegyesületek tagjai részére (idei évre érvényes tagsági igazolvány felmutatásával):
- 18 év feletti diák: 2 100 Ft/fő
- felnőtt: 2 700 Ft/fő

- 18 éves korig minden kategóriában ingyenes. Sajnos azonban diákjegyet nem engedélyeztek árulni...

Kértük, előzetes névszerinti regisztrációddal jelezd eljöveteledet emilben vagy telefonon: navke@navke.hu vagy 06-20-313-9170

Részletek a NaturListán megjelent levelekből:

"Kedves levelezőtársak!
Mondhatom azt, hogy örömmel írom a soraimat a péntek esti Ráckevén lezajlott éjszakai fűrdőzés során tapasztaltak után. Mint első alkalmas, nagyon izgultam, ahogy azt már megelőzőleg is tapasztalhattátok leveleimben. Bár a rossz idő, (ami szerintem nagyon sok embert eltántorított az ellátogatástól), engem végül próbatétel elé állított. Ilyen időben is szerencsére lejutottam és átestem a tűzkeresztségen.
Nagyon jól esett, hogy teljesen segítőkész volt mindenki.
Külön köszönetet szeretnék mondani a szervezőnek, Rózsának, hogy bemutatta nekem azt a három úriembert akik az est további részében társaságom volt. Ezért nekik is külön köszönetet szeretnék mondani.
ÉLvezet volt nézni, ahogy az emberek járnak, és esti fények nélkül mennek medencékről mednecékre kipróbálva a különböző vízeket.
Bár eleinte a vihar megakadályozott abban sokunkat, hogy a csúszdázás élményét is átélhessük, de azért a végén az a kis idő tényleg teljessé tette számomra az estet. A másik ami számomra jó eső érzés volt, hogy magamat elnézve, sosem értékeltem túl sokra. De láttam más embereket és úgy éreztem, hogy még sem különbözök, átlagos vagyok, és semmivel sem kevesebb ember.
De legfőképpen azt tetszett, hogy elnézve, senki sem volt egyedül. Még a hozzám hasonló egyedülállóak sem. Mindenki megtalálta a társaságát, nagyon kevés embert láttam egyedül botorkálni a sötétben.
Bár azért azt megjegyezném, hogy milyen mosolyfakasztó jelenet volt amikor mindenki egy emberként indült meg a többi medencétől a csúszdákhoz amikor bejelentették az elindításukat. Habár kevesen voltak, azért akadtak ott bátrabbak, akik a meredekebb csúszdán lejöttek és a parton lévőktől azért elismerést vivtak ki vele.
Én is lecsúsztam, mindennemű félelmem ellenére (hiszen tud kellemetlen is lenni).
Zárásképpen csak annyit mondanék, hogy köszönöm mindenkinek akivel az estén találkoztam, és beszéltem. Nagyon jó élmény volt számomra és lehetőleg amint tudok, és ugyan ilyen szívélyességgel fogadnak (amiben nem kételkedek), akkor megyek majd más hasonló rendezvényre is.
L. Zsolt"

"Sziasztok!
Tegnap villámokkal tarkított itéletidőben közelítettük meg a Ráckevei fürdőt. Amikor odaértünk éppen szakadt az eső, bent hatalmas sor fogadott minket, de az utalásnak köszönhetően gyorsan bejutottunk. Valamilyen megfontolásból nem Rózsáék hanem a helyi recis csaj szedte a pénzt ezért lett nagy és lassú sor. A Dagályban nagyon gyorsan bejutottunk mert ott a NaVKE szedte a pénzt. Újdonságképpen kaptunk szekrénykulcsot, és karszalagot is adtak, de minek? A szakadó esőnek és villámlásnak köszönhetően 10-ig a kinti részt nem lehetett használni. A benti részen ennek ellenére sehol nem volt tömeg. Amikor elált az eső sokan kimentünk, a kinti bár megint nem üzemelt, és a báros medence sem volt túl meleg, viszont a hátsó termál tűz forró volt, sokáig nem lehetett kibírni de végül nagyon jó volt. Fél 11-kor megszólalt az égi hang indulnak a csúszdák, vízből ki irány a csúzda de semmi, majd bemondták mégse. Aztán 11-kor tényleg elindult, de ezt elfelejtették közölni, gyorsan szauna melegedés és mentünk ki. Most is jó volt a piros az ufós csúszda és a sárgát is kipróbáltuk páran :) Jókat csúsztunk és amire nem is számítottam sorban is kellett állni, tehát volt rá igény. 11:50 bezárt a csúszda, irány a forró medence. Aztán még szaunáztunk s minden jól alakult. A hely szelleme most is kiverte nálam a biztosítékot. Elvileg 1-ig maradhattunk volna ezért fél órával zárás előtt még elmentűnk a gőzbe, de a festett hajú öreg banya 12:40-kor szabályosan kizavart, igazi szocialista stílusban. A hely még mindíg nagyon tetszik, de annak ellenére hogy a csúszdáknál levő úszómesterek tök jófejek voltak, a személyzetnek illetve a tulajdonosnak is ügyfélközpontúbbnak kellene lenni. A banya biztos nagyon sietett haza, már negyedkor rendezgette a székeket kint. Amikor nehezményeztem az esetet a pultnál, persze megvédte a nyanyát a lány.
Annak ellenére hogy az idei 1 órával rövidebb lett mint a tavalyi, és a csúszda csak 1/3-a volt az előző évinek nagyon jól érezte magát az egész család.
Köszönet Rózsának, Ádámnak és a szervezőknek.
Mondhatnám hogy jövőre ismét ugyanitt, de a szálloda építése miatt valószínüleg ez volt az utolsó alkalom.
Szép napsütéses időt mindenkinek!
Üdvözlettel:
M. Gábor" "

Adaléka nyanyához.
Kértünk 2 kemencelángost és egy sört a büfében, majd kiültünk a bejárati padra, ott fogyasztottuk volna el, de a banya beparancsolt bennünket az asztalokhoz, ahol néhány táska volt éppen. Azokat elrakatta onnan és nekünk az utolsó falatra be kellett oda ülni. Aztán meg elmentünk a szaunák felöli WC-be, oda, ahol a két fülke között egy zuhanyzó van. A nyanya utánunk jött és engem kiparancsolt onnan:
- Elnézést, ez női.
- Nem mindegy? Mert minálunk mindegy.
- Nem, ez női. Erre tessék.
És átkisért a férfi WC-be. Már csak az hiányzott, hogy megpisiltessen vagy ha nagy dologra mentem volna, kitörölje a fenekemet.
És igen, Ráckevén kulcs van, ezer pengőforint vagy valami igazolvány ellenében. És karszalag, persze. És lepedő 140 vagy mennyiért. Ráckevén nagyon jó a víz, a csobbanó, a kinti fedett áztató, a 2x hideg-meleg vizes gyalogló, a jakuzzi, a benti medence, de szűkös a 2 kicsi szauna és a gőz. Nem tellett volna egy nagy rönkszaunára kint valahol a közelben? És a hozzáállással is még baj van. Mi Csoki Csabi idejében jártunk. Azután csak egyszer voltunk. Állandóan emelték az árakat. Volt szűrt víz és gyümölcs (egyre kevesebb lett, most nem volt még víz sem) és akkora volt a tömeg, hogy a szaunaszeánszokra nem mindenki jutott be, de ez nem érdekelte sem a tulajt, sem a személyzetet. Csak a pénzt szedték. Meglátszik, folyik a nagy építkezés, van miből. A kinti sötétben történő botorkálással, bukdácsolással, úgy érzem, csak az időt veszítettük.
A személyzetet talán még oktatni kellene egy kicsit, vagy a szervezésnél tisztázni előre dolgokat.
Mindent összegezve, jó hely Ráckeve, szívesen járnánk oda, ha egy kicsit megváltoznának a körülmények.
Rózsáéknak köszönet, mert úgy gondolom, nem volt egyszerű sétalalopp a szervezés.
D. László"

"A rossz időjárás és egyéb, a tulajdonos kérései, módosításai s ezek egyeztetései miatt még szombaton 5 órakor is változások történtek.
Végül is éjjel egyik maradhattunk.
A csúszdák a villámlások, esőséz miatt kb. 50 percet tudtak csak üzemelni.
Remélem mind a 96 felnőtt és 6 gyermek a rossz időjárási körülményekhez képest is jól érezte magát.
Köszönöm, hogy a fürdő szaunamestere bevállalta a népszerű itteni felöntéseket részünkre is, és finom eukaliptusz, sörös-jeges, s mézes finomságokból is részesültek a vendégek.
Üdv
Rózsa"

Fotó: Zozó

rackeve2010_ 052a.jpg
rackeve2010_ 050a.jpg
rackeve2010_ 049a.jpg
rackeve2010_ 043a.jpg
rackeve2010_ 031a.jpg
rackeve2010_ 030a.jpg