FooldalSzaunázásaink
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2010


Szerdánként szaunázhattok velünkCsak az előzetesen név szerinti jelentkezők léphetnek be!

Jelentkezés lehetőleg előző nap, kedd délig a navkeszauna@navke.hu e-mail címen, esetleg telefonon, 20-313-9170.


BELÉPŐDÍJ a szaunába:
1500 Ft/fő (10 fő felett) kevesebb fő esetén 1900.- Ft/fő (vagy elmarad)

A szaunaprogram illóolajos felöntéssel, mézes pakolással, és hasonló finomságokkal.
SZAUNA, GŐZFÜRDŐ, JACUZZI, MASSZÁZS
Masszázsra bejelentkezés Györgyinél: 06-30-942-1231 (2.000.-Ft/félóra)

Legközelebbi dátum

december 1.
december 8.
január 5.
január 12.
január 19.
január 26.


Időpont: 17:30-20:30.

Helyszín:
Hotel Oriental,
XIII., Fáy u. 61., a Vasas pályánál

Megközelíthető a 12-es, 14-es villamossal, a 32-es és a 105-ös busszal.

Szeretettel vár minden naturistát Eta, Laci akik mindig ott lesznek veletek.

A szaunázásaink házirendje

-A fürdőruha (fürdőruha, bikini, monokini) használata nem megengedett.
-A rendezvény résztvevői kötelesek betartani a szauna (szálloda) saját házirendjét.
-Dohányozni csak az arra kijelölt helyen szabad!
-A rendezvényen az vehet részt, aki az általánosan ismert és elfogadott naturista viselkedési normákat, az egyesület írott és íratlan szabályait betartja és megfelel az alapvető tisztasági és higiéniai elvárásoknak.
-Ittas állapotban a rendezvényen való részvétel tilos!
-Mindig tegyél magad alá törölközőt, ha leülsz!
-Megérkezés után fürödjél meg meleg vízzel és szappannal illetve tusfürdővel!
-A szaunába ne vidd be a papucsodat!
-A szauna használata után a merülőmedence, jakuzzi használata előtt zuhanyozz le!
-A szaunában nagy méretű törölközőt tegyél a tested és a lábad alá is, hogy az izzadságod ne csöpögjön a padra!
-A szaunázás a jelenlevők által megbeszélt turnusokban történik, a turnusokat úgy szervezzük, hogy a szaunát kb. félóránként ki tudjuk szellőztetni.
-A házirend megszegőjét a NaVKE rendezősége felszólíthatja a távozásra, aki a felszólításnak köteles eleget tenni.

Szauna szeánsz az Orientálban

Péter élménybeszámolója egy január szaunázás után

Fantasztikusan összeszokott baráti társaság vendégei lehettünk hárman szerda este. Az közel 3 óra alatt együtt piknikeztünk Lacikával és Etával, Lacival és Edinával, Istvánnal és Zsókával, Hosszúval és Hédivel mi hárman: Péter, Szilvi és Gyuszi, akik először látogattunk el az angyalföldi Orientál szállóba.

Így foglalhatnám össze az eseményt, tömören. Ezek előre bocsátása után azért kicsit kifejtem az események láncolatát. Nagyanyám természetét örökölve kicsit izgulós vagyok, pláne ha valahová először megyek. Korán elindultam itthonról, előzőleg térképeken megnéztem, hová is esik a Fáy utcában a 61-es szám, és így felvértezve magam már úton is voltam. Kellemetlen esős idő volt, a Váci út felől mentem végig a Fáy utcán, de még egy háztömbbel odább kellett volna mennem, amikor váratlanul behajtani tilos tábla állta utamat. Kiderült, hogy a 61-es szám egész a Lehet úton van kinn, így három balra kanyarodást kellett végrehajtanom, hogy visszaérjek a keresett utcába. Mindegy, aki első alkalommal megy ismeretlen helyre, annak ilyen meglepetésekre kell számítania. Azonban még így is túl korán értem oda, bár nem én voltam az első.

Lassan megérkeztek a többiek is, de kivárta mindenki a saját kocsijában a fél hatot, és akkor zúdultunk be egyszerre. Talán a harmadik hullámban jött Hosszú és Hédi, ők végre megértették, hogy én is szaunázni jöttem. Hát gyere, mondták, és már robogtunk is fel az első emeletre. Ott egy szekrényke polcain várt minket a sok szépen hajtogatott törülköző, és viharzottunk tovább. Észre sem vettem, hogy már célba értünk, mire kinyögtem, hogy mondjátok, mit kell ilyenkor tenni, már csak az volt hátra, hogy az öltözőszekrényekből kiválasszak egyet, és levetkőzzek. Közben hallottam a többiek beszélgetéséből, hogy még nincs minden rendben, még nem jártunk be minden helyiséget, nem tudhatjuk a felfűtés rendben megtörtént-e. Nem volt éppen nagy forróság, de a régi vendégek edzettségével csak legyintettek, hogy lettem volna itt a múlt héten, akkor még az utcára nyíló ablakok sem voltak becsukva. Végül körüljárva a terepet megnyugtattak, minden rendben van, csak kicsit még várni kell, amíg a szauna is felmelegszik. Addig voltak, akik a jakuzziba ültek bele, mások a gőzkamrában várták ki az időt. Ketten az egyenlőre csak betemperált szauna-kabinba ültünk be ismerkedni, beszélgetni. Ezt a hőfokot sokáig elviseltem volna.

Hallottuk, hogy a többség kijött a gőzből, erre mi is kimentünk, és az előtérben nagy kört kialakítva leültünk kicsit dumálni, regenerálódni. A fiuk vitték a szót, mi újak igyekeztünk azért időnként szóhoz jutni, amit sikerült is elérni, a régiek nem erőltették ránk a főlényüket.

Hamarosan elhangzott a vezényszó, hogy menjünk szaunázni, és valóban mind a tizenegyen elfértünk a kabinban. Eta vette át a kezdeményezést, és hozott anyagokból elkezdte a szaunamesteri ténykedést. Nyilván nem először csinálta, mert remekül állt neki, és egy szögletzászlóhoz hasonló eszközzel kellemesen meg tudta keverni a kabin levegőjét. Na ekkor István állt ki a középre, gondosan elrendezett a kezében egy törülközőt, és a feje fölött forgatva olyan hatásos cirkulációt tudott létrehozni, hogy még a hátam is beleborzongott. Kicsit féltem hogy talán ők többet elviselnek, mint én, de nem kellett kimenekülnöm. Istvánt a produkció alaposan kifárasztotta, sőt a törülköző szorításától még a kezéből is kiment a vér. Kicsit még benn maradtunk, majd valaki elkezdte a kikászálódást, és szép apránként kiürült a kabin. Megvolt az első menet.

Gyors zuhanyozást követően ki-ki az előbbi helyére ült, és újra elkezdődött a beszélgetés. Megint férfias témák röpködtek, de amikor a borászkodás is szóba került, bizony elárultam, én magam is borász vagyok, és tudom, hogy milyen szinte jelentéktelen dolgok miatt lesz ugyanaz az anyag rosszul kezelt borrá, míg más években rekordtermés és kiváló minőség a vége. Többen bólogattak rá, jelezve, hogy nekik is vannak hasonló tapasztalataik.

Még kétszer mentünk csapatostul szaunázni. Eta kiváló háziasszonynak bizonyult, mert a második és harmadik menet végén mindenkinek a kezébe adott egy-egy poharat, és multivitaminnal kínált körbe bennünket, mint ahogy ezt a profi szaunamesterek teszik, az elveszített folyadék pótlására.

Hát erre mondtam a bevezetőben, hogy látszott az összeszokott többség, baráti összetartása, és a most én hoztam ne mindig ti hozzátok elv alapján a felöntésekhez szükséges kellékek mind rendelkezésre álltak, csodásan éreztük magunkat.

Még hosszan tudtunk volna beszélgetni, de eltelt a 3 óra, össze kellett szedelőzködnünk. Távoztunkban még megjegyeztem, hogy ha nem veszitek tolakodásnak, én bizony máskor is eljönnék, mire egyikük â013 talán belelátott az agyamba, hogy mit tervezek â013 azt kérte, hogy akkor hozzak kóstolót a saját termésű boromból.

Köszönjük a kipróbált csapat tagjainak befogadó magatartásukat, és útmutató segítségüket. Meg kell mondanom, ilyen hangulatos szaunázásban eddig nem volt részem!

2009. január 23.
Péter

jakuzzi2.jpg
jakuzzi.jpg
IMG_10781_masszazs.jpg
IMG_10765_szauna4.jpg
IMG_10765_szauna2.jpg
IMG_10765_piheno.jpg