FooldalNaturista Borkóstoló
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2014


A 12. Naturista borkóstoló Szigetmonostoron
Szigetmonostori Naturista Park, 2014. május 10. szombat 18.30

"-Hiszem, hogy a Bor az élet igenlése, az egészség egyik forrása, a legősibb és legnemesebb szó a naturizmus után, ezért mély tisztelettel adózom előtte."
(részlet a Naturista Park Őfelsége által lovaggá avatottak Okleveléből)


A borsor:
Patrícius pincészet: Tokaji Furmint, Szárhegy dűlő 2001
Simon József: Egri Viogner „Látomás”, 2009
Simon József: Egri Pinot Blanc „Jano”, 2006
Simon József: Egri Cabernet Sauvignon, 2009
Simon József: Egri Merlot, 2007
Balla Géza: Ménesi Kadarka, 2011
Balla Géza: Ménesi Fekete Leányka, 2011
Balla Géza: Ménesi Kékfrankos, 2011
Balla Géza: Ménesi Diorit Cuvée, 2011
Andrássy pincészet: Tokaji Appasionata, 2006

A borvacsora:
-Sajtos falatok, pogácsa.
-Petrezselymes palacsinta, resztelt májjal töltve.
-Vörösboros szelet, baconban sült túrós csuszával.
-Erdei gyümölcsös parfé

Este: zene, tánc.

A rendezvényen való részvétel: 5800 Ft/fő (3000 Ft a borkóstoló és 2800 Ft a vacsora)

Kedvcsinálóként nézegessétek a 2013-as képes élménybeszámolónkat, a fényképeinket:
Kattints ide!

Külön felhívjuk a figyelmet, hogy
-a NaVKE rendezvényein általában -kizárólag a NaVKE által felkért fotós (pl. Rózsa) készíthet fényképeket a képen szereplő személyek engedélyével.
-minden esetben tegyél törölközőt magad alá, ha leülsz!
A NaVKE rendezvényei olyan családi és társasági életformát biztosítanak, melynek keretében erotikus asszociációk nélkül vállaljuk egymás előtt testünket.
Kérjük, ha olyan viselkedéssel találkozol, ami ellent mond mindannak amivel tisztességes naturisták körében találkozol, határozottan lépj fel a viselkedés ellen. Ha fellépésed hatástalan, azonnal szólj a piros sapkás rendezőknek!
Fürdőruha, bikini, monokini viselése nem megengedett, így kérjük, azt el se hozd magaddal!

A Naturista Parkban a borkóstoló fedett helyen zajlik, ahol rossz idő esetén fűtést biztosítanak és lehetővé válik mindenki számára a ruha nélküli borozgatás és a borok mellé felszolgált vacsora elfogyasztásakor se viselünk ruhát. Gyertek minél többen, különleges élményben lesz részetek! A borok bemutatására a szakmában is elimsert borszakértőt kértünk fel, aki kulturált borfogyasztásra tanítja naturista társait, megismerteti bennünket a borkóstolás művészetével, és a mértékletes fogyasztás szépségeivel. Az est végén táncos mulatsággal szórakoztat majd a DJ, aki igazán forró hangulatot teremt a vacsora után is az ottmaradottaknak.

Szállásfoglalás: pannat@t-online.hu illetve a
Naturista park honlapján a bővebb infók.

Kivonat a levelezésilistán írtakból:

Mivel számunkra a 12. Naturista borkóstoló volt az első, a hagyományokat követve, mi is írunk róla.
Bandiék voltak olyan kedvesek, hogy levittek minket és mivel nem mi vezettünk, gond nélkül egyből odataláltunk. Szinte már mindenki ott volt, mi is igyekeztünk gyorsan megszabadulni ruháinktól, hogy az utolsó kis napfényt kihasználjuk. Épp csak körbesétáltunk a kertben, hogy ismerkedjünk a hellyel mikor eljött a meghirdetett 18.30 és nagy várakozással helyet foglaltunk. Hamar összeálltak az asztaltársaságok és csöppet sem fáztunk ( később, amikor már az elfogyasztott bormennyiség is besegített, az egyik fűtőtestet le is kellett kapcsolni). Nem csalódtunk várakozásainkban! Borszakértőnk témában való jártassága lenyűgöző volt és a kiválasztott idézetek rendkívül találóak. Na és maguk a borok! Nekem az Egri Pinot Blanc Jano-val való találkozás volt emlékezetes, párom a Ménesi Fekete Leánykával került közelebbi kapcsolatba. De még ezeken kívül is születtek új kedvencek. (Jó volt a kinyomtatott program emlékeztető, így könnyebb volt beazonosítani, hogy hol tartunk és mit iszunk éppen.) Az ételsor jól harmonizált a borokkal, a juhtúró zöld fűszerekkel keverve és a túrós csusza tálalása az itthoni főzőcskézéshez is új ötleteket adott.
Ezek után aki nem volt rest, mint mi, tánccal koronázta meg az esti hangulatot.
Bandiéknak külön köszönjük szemet gyönyörködtető táncukat. Gabi és Gábor szívvel teli vendéglátásáról csak felsőfokban tudunk beszélni, a búcsú perceiben még azt is megtudtuk, hogy a puli ( jelen esetben Buksi) miért ül az ember lábára.
Mi már most bejelentkezünk a jövő évi Borkóstolóra is:
Bea&András

Sziasztok,

köszönöm azt a gyors beszámolót Beától, amit írt, és igazán jól esik, hogy ők, mint új tagok is el tudtak jönni. Ez a legfontosabb nekünk, hogy ezeken a borkóstolókon megmutathassuk milyenek magyar borok, mit tudnak a magyar borok, s ezt csak így lehet, ha minél több emberhez el tudjuk juttatni a borászok üzenetét, amit ők zárnak be az őszi szüret után a palackokba.
Én már megszoktam, hogy van köztünk egy naturista mag, akik textiles borklubunk tagjai és havonta találkozunk és hasonló íz élményekkel gazdagodunk. De ezért ez egészen más. A naturista borkóstoló egy igazi különlegesség.

S ez anno úgy kezdődött, hogy eSZeM barátunk egy országjáró kirándulás alkalmával említést tett erről a klubról és meghívott bennünket oda. Pali, exem és én voltunk az első majd rendszeres vendégek itt. Ennek már több mint 10 éve. Mivel nem titkoltam soha, hogy naturista vagyok, hamar ki is derült, hogy a klub vezetője sem utasítja vissza ezt az életformát. Már csak helyet kellet találni, hogy ezt megvalósíthassuk: borkóstolás naturista környezetben. :)
Kiváló alkalom volt a 2004-ben megnyíló Szigetmonostori Naturista Park erre, ahol rövid időn belül kiderült, hogy Gáborék partnerek ehhez és éttermükben felszolgált ételek méltó partnerei lesznek mind a boroknak és a naturista borkóstoló vendégeinek.
S azóta, már 7 éve tart is ez a hagyomány, beilleszthettük a NaVKE éves programjaink közé is.

Én csak remélni tudom, aki eljött 1x is, az már jó uton halad és ismerősei körében is hírdeti a mi hitvallásunkat, mely az első találkozónk "ereedményeként" született: "-Hiszem, hogy a Bor az élet igenlése, az egészség egyik forrása, a legősibb és legnemesebb szó a naturizmus után, ezért mély tisztelettel adózom előtte." (részlet a Naturista Park Őfelsége által lovaggá avatottak Okleveléből)

Számomra minden egyes NaVKE program szervezése, örömteli, bár sokszor nagyon időigényes és igen fáradtságos munka. Erőt ad a továbbiakhoz a program után, az a boldogság, amit rajtatok látok, az avárakozás, hogy mikor is lesz hasonló, az a közösségi magatartás amit veletek együtt formálunk, az elnökségi tagokkal átélünk és segítjük egymás munkáját.
Én úgy látom, ez is az oka, hogy a NaVKE elnökség 80 %-a tartósan a NaVKE alapítótagjaiból tevődik össze, a cél és az eszközeink se változnak.:)
Ezt a borkóstolót is már lehetne csak egy sima, elmúlt, letudtuk jelzővel illetni az éves programjaink sorában. De nem. Ez is más volt, mint minden egyes uszi, natura, vízitúra, mikulásparti...

Nekem első perctől tele izgalmakkal kezdődik.:) A jelentkezők létszámát követni, időben összejöne-e, hány borsorhoz lesz elegedő, hány adag vacsorát kell megfőzni. Sikerül-e mindenkinek odajutni kezdésre, lesz-e elég telekocsi férőhely azoknak akik nem alszanak ott.
A mostani szombatot tetézte még az is, hogy munkanap volt, de végül a sok segítő söfőr megoldotta bejelentkezők odajutását. Személy szerint én külön köszönetemet kell kifejezzem Lacinak, aki oly későn ért rá, hogy már csak a discó idejére toppant be és bevállaltuk a vasárnapi korai indulást, így hazaértem időben a családi születésnapi partira is. A nagy kapkodásban a mobilomat ott is felejtettem Gáboréknál, még ezt is vissza kell szereznem... bár már Pesten van...csak még nem nálam...szóval most egy pár napig ne hívjatok.:)
Odafelé pedig hagymabáróékkal utazhattam, sőt, a kapuban egy időre még egy fekete hosszú hajú rock zenész is hozzánk csapódott. :)) Érezhetően csupa-csupa kellemes élmény, így napokkal később is minden ott töltött pillanat.

Végül is szombaton nagyon jó idő is volt. A parkban több meztelen párral is találkoztunk, napoztunk, petanque-oztunk még egy jót az esti program előtt. Etáék is készültek, kedvességük révén egy kis hazai bor, házipálinka jutott a korán érkezőknek. Voltak ott többen külföldről is, Szlovákiából, Romániából, Jamaicából...Velük ismerkedhettünk, többen jól beszéltek magyarul is, de végső soron angolul is jól boldogultak és csak kevés esetben kellett tolmácsolni a borkóstoláskor (főleg a román fiatal párnak).

Aztán eljött az este, arról már Bea leírta miként zajlott, a honlapi fotók talán magukért is beszélnek. Ehhez képzeljetek el még egy sor asztalnyi vendéget, csak ők a fotózást nem engedélyezték, így nem szerepelhetnek.

Remek borkóstolón vagyunk túl, melyet Zsolt kíváló szaktudása, borismerete alapoz meg mindig és Gáborák csodás ételei egészítik ki, melyek egyre jobban harmonizálnak a borokhoz. Mondhatnám azt is, hogy egyre jobban meg vagyok elégedve.:))

Bandiék szóló táncbemutatója pedig az est fénypontja lett. Szerintem ezt máskor is szívesen megnéznénk majd.

Másnap szakadó esőre ébredtünk, a tervezett szabadtéri majális helyett egész napos esőzés várt ránk, amit nem sokan vállaltak be. Ezt sajnálom, mert a parkban gyönyörú a tavasz, a május, a virágzó akácfák és a csodás fehér galambok is mind-mind ennek részei. A tavasz köszöntése, a tavasz megújuló erejének nyárrá alaklulás, táncmulatságunk így az előzó esti bulis hangulattal kezdődött és majálisunk szombaton éjjel véget is ért.
Rózsa

Fotók: Rózsa

IMG_3571h.jpg
IMG_3565h.jpg
IMG_3562h.jpg
IMG_3557h.jpg
IMG_3554h.jpg
IMG_3553h.jpg
IMG_3549h.jpg
IMG_3546h.jpg
IMG_3544h.jpg
IMG_3543h.jpg
IMG_3542h.jpg
IMG_3540h.jpg
IMG_3534h.jpg
IMG_3533h.jpg
IMG_3529h.jpg
IMG_3528h.jpg
IMG_3527h.jpg
IMG_3523h.jpg