|  2015
Naturista borkóstoló már sokadszor Szigetmonostor, Naturista Park, 2015. május 23-án, szombat 17.00-kor
Borsor:
Konyári Pince: Balatonlellei Olaszrizling – Chardonnay, 2014
Font Pincészet: Soltvadkerti Irsai Olivér, 2014
Font Pincészet: Soltvadkerti Kövidinka, 2014
Konyári Pince: Balatonlellei Loliense fehér cuvée, 2013
Konyári Pince: Balatonlellei Rosé Cuvée, 2014
Balla Géza: Ménesi Pinot Noir, 2012
Balla Géza: Diorit Cuvée, 2011
Ikon pince: Balatonboglári Cabernet Sauvignon, 2011
Ikon pince: Balatonboglári Shiraz, 2013
Ikon pince: Balatonboglári Evangelista, 2011
Ez volt az eredeti borsor, melyet a helyszínen a létszám véglegesítésekor
még kiegészítettünk tétellel. Két soltvadkerti bort eltettük későbbre.
A Linbrunn pincészettől kóstoltunk így még 1-1
üveg fehér Pinot Noir-t, és egy Pinot Noir illetve Kékrankos rozét is.
Egy csodás Cabertnet Savignon is terítékre került,
szintén ettől a szekszárdi pincészettől.
Ezt a csodálatos 10 tételes bor összeállítást, és a négy fogásos vacsorát,
3000-3000 Ft/fő árért kínáltuk.
Aki csak a borkóstolós vacsorára jön (16–20 óráig),
semmilyen más költsége nincs, belépő, parkolás sem.
Szállás:
Egy héttel a program előtt a faházas, lakókocsis szállások elkeltek.
A szuterénban, saját, matracon, 1500.-Ft/főért még tudtunk adni,
szeparált, pihentető szállást.
Illetve, saját sátorban is élvezhettk volna az éjszakai itt létet.
A NaVKE rendezvényei olyan családi és társasági életformát
biztosítanak, melynek keretében erotikus asszociációk nélkül
vállaljuk egymás előtt testünket.
Külön felhívtuk a figyelmet, hogy a NaVKE rendezvényein kizárólag
a NaVKE által felkért fotós készíthet fényképeket
a képen szereplő személyek engedélyével. Ha nem kívántál a
felvételeken szerepelni, vagy saját emlékfotót szerettél volna azt
érkezéskor feltétlen jelezned kellett!
Kértük, minden esetben tegyél törölközőt magad alá, ha leülsz!
Kértük, ha olyan viselkedéssel találkozol, ami ellent mond
mindannak amivel tisztességes naturisták körében találkozol,
határozottan lépj fel a viselkedés ellen. Ha fellépésed
hatástalan, azonnal szólj a piros sapkás rendezőknek!
A fürdőruha, bikini, monokini viselése nem megengedett,
így azt is kértük el se hoztad magaddal!
Vacsora után: zene - tánc, hajnalig!

Képes élménybeszámoló a borkóstoló után

Végetért a szombati borkóstoló. Az időjárás végül is kegyes volt hozzánk. Mikorra megérkeztem a Naturista Parkban,már mindenki meztelenül fogadott, épp petanque-oztak. Gyorsan én is elfoglaltam a szálláshelyünket, s Laciék barack pálinkájával köszöntöttük egymást, régi és új ismerőket egyaránt. Aztán befutott borszakértőnk, s mindannyian az étterembe igyekeztünk, ahol Gábor jól befűtött nekünk, így akin az első percekben még volt vmi ruha, az is levetkőzött pillanatok alatt.
A 10 bor kóstolása helyett egy kicsivel több bort is bontottunk, mivel a létszám és a kedvünk is így alakította.
S érdeklődésünk is el-elkalandozott és gyakran az előző napi textiles borkóstolóra emlékeztünk és innen is megkóstolhattunk még 4 tételt, a szekszárdi pincészettől. A társaságból többen is a Hamvas Béla Borklub tagjai, így kezdetne egy hosszabb idézettel köszöntöttük egymást, a Bor filozófiája könyvből.
Közben Gabiék figyelték hol is tart az ismertetés, s mindig a megfelelő sorrendben következtek az ételek. Először érkezett az előétel, még a fehér borok idején, vmi csodaszép összeállítás, pirítós kíséretében, juhtúrós, kőrözöttek csinos paprikába csomagolva, összekötözve. De még volt az asztalon ízelválasztónak sajtos pogácsa is. Aztán a leves! Egy olyan leves, hogy aki nem szereti a gombalevest az is mind megette, mert ilyen finom vargányagombásat még sosem evett. A borok pedig fogytak és cserélődtek közben, Zsolt még verset is szavalt nekünk.
A rozék idején sokat beszélgettünk a nemrég lezajlott Rosália fesztiválról is és megegyeztünk, hogy jövőre csak rozék kerülnek majd terítékre a szigetmonostori borkóstoló idején.
Aztán jöttek a vörösborok és a csodás vaddisznópörkölt,
azzal a lágy szalonnás sztrapacskával. Huh, de finom is volt!
No, meg az a Balla Géza Diorit Cuvée, de jó is volt!
Abból dupla mennyiséget is kaptunk.
Legvégül egy csokoládés, epres süti érkezett és Zsolt ehhez megbontott érdekességképpen egy Pinot Noir rozét, visszakóstolásként, mert az illet hozzá, a gyümölcsösségében, eperhez hasonlítóan megsokszorozta gasztro élményeinket.
Végezetül egy fantasztikus bor, az Evengelista került a poharunkba.
Olyan melegebb tónusú, klasszikus cabernet illattal, mely gyakran a
paprikára jellemző, fűszerpaprika, zöld fűszerekkel elegyítve.Egy ilyen
minőségi bor a legvégén, egyetlen kortyából már oly zamatos, gaz
dag, hogy
kívánod a többit. Puha tanninjai, gyümölcsös, tejcsokoládés íze,
-valahogy így mondta Zsolt-, hogy: hosszú, finoman keserű vége közepes
testtel párosul. Érett alapanyag, friss, fiatalos gyümölcsösség, finom fa,
kis tüzesség is van benne
Ez a bor lett aznap este a kedvencem, mely 90% cabernet franc és 10%
cabernet sauvignon házasítása révén született, tartályban erjesztve, 14
hónapon át. Majd 225 literes új fahordóban érlelték. Ajánlom mindenkinek, 1x kóstoéja meg, megéri.:)
A vacsora után maradtunk még táncolni, készült pár fotó is, melyet
honlapunkon megnézhettek.
Én reggeli után jöttem haza, de az a reggel is különlegesen szép volt,
ahogy szokott, Szigetmonostoron már reggel 8-kor sütött ránk a nap. Rossz
is volt hazajönni.
Remélem más is így gondolta és mindannyian jól éreztétek magatokat.
Rózsa
Fotók: Rózsa és Jancsi 

|