FooldalTúrkevei élményfürdő
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2015


Túrkevei születésnap délutáni képes élménybeszámolója

Túrkeve, 2015. dec. 05. szombat, 16.00-19.00

Az alapítagok közt ünnepeltünk. Köszönet érte, hogy ismét velünk voltatok.
Fotók: Laczy és Zozó
PC060435m.jpg
PC060426m.jpg
PC060419m.jpg
PC050273m.jpg
PC050254m.jpg
PC050253m.jpg
PC050251m.jpg
PC050247m.jpg
PC050246v.jpg
PC050229v.jpg
PC050224v.jpg
PC050221m.jpg
PC050221j.jpg
PC050213z.jpg
PC050211h.jpg
PC050204m.jpg
PC050201m.jpg
PC050195m.jpg
PC050071m.jpg
DSC_0051h.jpg
DSC_0050h.jpg
DSC_0039h.jpg
DSC_0033r.jpg
DSC_0022h.jpg
DSC_0021dz.jpg
DSC_0016r.jpg
DSC_0003h.jpg

Túrkevei csobbanás képes élménybeszámolója

Túrkeve, 2015. dec. 5. szombat 19,00-2,00

Kivonatok a levelezési listán megjelent írásokból:

Fantasztikus hétvége volt! Köszönjük!
Erzsi

Szeretném én is megköszönni a NaVKE vezetőségének a rendezvényt, a szervezés, és legeslegfőképpen a külön személyre szóló meghívást, melyet mint alapító tag kaptam, és természetesen nem lehetett visszautasítani.
Jó volt visszaemlékezni az elmúlt 15 év eseményeire, jó volt látni, hogy még mindig együtt vagyunk, együtt szeretünk lenni, és jól érezzük magunkat együtt. Finom volt a jubileumi vacsora, A szülinapi torta pedig egyszerűen fenomenális.
A fürdőben már oldottabb volt a hangulat, jöttünk, mentünk dumáltunk, áztattuk magunkat a rendkívül büdös gyógyvízben, szaunáztunk.
Az orosházi szaunamesterek kitettek magukért, nagyon jó programokat tartottak a kissé szűk szaunában, ahol ráadásul a kályha is megfeküdt kétszer. De csak ez az egy dolog árnyékolta be az egész rendezvényt. Volt itt is torta. Sőt! Rengetegtorta volt, pezsgővel leöblíthetően.
Egyszóval, megint egy emlékezetes születésnapot sikerült összehozni.
Még egyszer köszönet, és gratuláció az illetékeseknek.
Aki nem jött, bánhatja...
Rodrigez + Marcsi

Köszönjük ezt a csodás hétvégét, nagyon jól éreztük magunkat!
Csokigyuszi

Korán elindultunk, hogy legyen időnk a szállást elfoglalni és ha már ott vagyunk egy kicsit körülnézni a fürdőben az esti szülinapi találkozó előtt. Az apartmanház megfelelő pár éjszakás ottalvásra, gyorsan berendezkedtünk és átmentünk a fürdőbe. Megnéztük és kipróbáltuk a medencéket és a szaunát is. A gyógyvizes medencében ücsörögtünk, amikor akaratlanul is egy beszélgetésnek voltunk fültanui:
-Miért zár be ma hamarabb a fürdő?- kérdezi egy fiatalember.
-Fiataluk jönnek bulizni éjszaka, Ők bérelték ki- válaszolja egy idősebb törzsvendég.
Este hét órakor már a lépcsőn állt a sor a jegyváltásra várakozókkal, és amikor a busz is befutott az egész lépcsőház és az előtér is megtelt.
A meghirdetett szaunaprogramok gyorsan beindultak, a mesterek kiválóan végezték munkájukat a néha makrancoskodó kályha ellenére is. Különösen Joe zenés versenyprogramjának előadása tetszett, de Szilárd is kitett magáért.
A Télapót is sikerült meglepnie egy énekkarnak kedvenc dalának előadásával.
A szaunaprogramok között Mirjam jógáján is sokan vettek részt a medencében és a parton egyaránt.
Este tíz után a szülinapi tortaevésre invitált bennünket Rózsa hangja. Rövid ünnepi köszöntő után nem csak egy torta, hanem különféle torták halmaza várt bennünket az előcsarnokban, melyet finom és jól behűtött sok-sok üveg pezsgő követett.
Már teli hassal mentünk vissza a medencékhez, ott folytatni az előcsarnokban megkezdett beszélgetéseket.
A fürdő úszómedencéje, benti és kinti termálvizes "illatos" medencéi, jakuzzija jó lehetőséget biztosítottak beszélgetésekre.
Bizonyára még többen jöttek volna el, ha nincs egybeesés másik rendezvényekkel.
Köszönet mindenkinek aki részt vállalt a szervezésben és a résztvevőknek, mert nélkülük szegényebbek lennénk egy élménnyel.
Erika és Péter

En ugyan nem a legfittebb voltam szombaton, de jó volt veletek lenni, es koszonom az elnokseg munkajat! Nagy szerencsenk van, hogy ilyen elnyuhetetlenek vagytok. Kulon jolesett, hogy harman is szoltak nekem, amikor megszereltek a musormentes szanuat :). Lassan talan a gyogyviz katranyszagat is sikerul kisikalni a hajambol, pedig az ember azt gondolna, az nalam nem olyan bonyolult :)
Ilo

Nekem egyelőre még az alváson jár az eszem, mert hajnali 4.40-kor tértem csak nyugovóra. Annyira jó volt a társaság, hogy fürdő éjjel kettőkör való bezárása után még vagy 8-an tartottunk egy kis afterpartit a Szállón (de gondolom ez más apartmanokban is így volt). Az este sztem olyan jól sikerült, hogy teljesen felpörögtünk tőle.
Egyelőre csak egy rövid köszönet, azoknak, akik eljöttetek és megajándékoztak bennünket ezzel a fantasztikus estével, hogy együtt ünnepeltünk.
Talán még sohasem ettünk ennyi tortát közösen, és nem ittunk ennyi pezsgőt közösen az MNE-sekkel, biztos, hogy még sohasem volt ennyi születésnapi lufi a medencékben.
Biztos, hogy maradandó élmény lesz a gyopárosfürdői 3 szaunamester produkciója is.
Reméljük folytatódik a hagyomány és MINDIG megmarad a navkés énekkar, mely most szereplésével engem is meglepett. Remélem további nótázásra is kaphatóak lesztek, máskor is.:)
Ez az est kicsit más volt mint eddigi bármelyik szülinapunk, mind a helyszín, mind a programok tekintetében.
Kívánok nektek még sokszor tizenöt évet, együtt ünnepléseket és most pihenjük ki a tegnapot és mindenkinek szép álmokat...Nekem sok ilyen van még.:)
Üdv
Rózsa

Szeretném megköszönni a NAVKE vezetőségének, hogy fáradságot nem kímélve, megszervezték nekünk, a NAVKE 15-ik szülinapjára, ezt a nagyon színvonalas és a maga nemében kicsit különleges bulit.
Az egyik nagyon kedves ötlet a vízbe bedobált lufik, pillanatok alatt elővarázsolták mindenkiből a gyermeket, ennek megfelelően szinte percek alatt labdázó viháncoló bandává váltunk a medencében. Nagyon kellenek ezek a vidám és szabad pillanatok, a mai eldurvult világban.
Mikor naturisták közé kerül az ember, olyan mintha egy külön világba csöppenne. (Merthogy az is:) )
A szauna mesterek is kitettek magukért, volt ugyan némi fennakadás, de mindenki azon dolgozott, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megoldódjon. Én pont azok közé tartoztam, akik testközelből szerezhettek erről tapasztalatot, de inkább mókásra vettük a helyzetet, mintsem bosszankodtunk volna rajta, megoldottuk, bementünk a gőzbe és utána jól bekentük magunkat naranccsal. Le a kalappal a srácok előtt, szinte non-stop nyomták még hajnalban is.
A víz egészen különlegesnek mondható, igaz kicsit erőteljes az illata, ami még többszöri zuhanyzás után is érződik, de remélhetőleg annál hatásosabb.
A Torták isteni finomak voltak, én ugyan csak egy fél szeletet kóstoltam, de akik jobban szeretik, bőven kaphattak repetát is, Ennyi pezsgő sem semmi, ami ott meg lett bontva, összességében nagyon színvonalas és kedves ünnepséggel sikerült megemlékeznünk, a NAVKE kamaszkorba lépéséről. Köszönet mindenkinek, aki bármivel is emelte a nap fényét.
SRAN
Gitta

nagyon örülök, hogy többen is beszámoltatok a szombati túrkevei navkés szülinapról. Így aki nem tudott eljönni, picit mégis velünk ünnepelhetett. Én persze elfogult vagyok, s belülről másként látom. Több apró hibából örülök, hogy csak a legkisebb okozott gondot nektek. A szaunakályha leállását végül is 2 rövid szünettel megoldották a mesterek és a szerelők is javítottak azonnal.
Mi szervezők is azt látjuk, hogy mindent összevetve remek buli volt.

Rodrigez már írta, hogy az alapítótagokkal és hozzátartozóikkal még a fürdőzés előtt egy rövid visszaemlékezést tartottunk a Szállón, ahol Ádám, a NaVKE elnöke foglalta össze az elmúlt évek nagyobb eseményeit. Megtisztelt jelenlétével az MNE elnökasszonya (Takaró Szilvia) is és képviseltette magát az NBBKE is, Yrys is eljött. Mint tudjátok, nyárig ő volt az elnök Berényben. Hiányoztak néhányan, akik betegség miatt nem jöhettek el (Atus, Macs), de jelezte eljöveteli szándékát S. Jancsi a NAMASZ és a SZIKI elnöke, és Balog Tibor az NBBKE első elnöke, de munkájuk miatt semmiképp nem tudták megoldani, hogy velünk legyenek. (itt jegyzem meg, hogy szívből gratulálunk Jancsinak a Szent Máté díj arany fokozatához.:))

7 órára éppen csak odaértünk a fürdőbe, .ahol a VIP vendégek és a buszosok gyors beengedése után .érkezhettek a többiek. Mind a 4 elnökségi tag és Dóri, volt elnökségi tagként is besegített az előkészületekbe az emeleti részen. Tortakuponokat, szaunakuponokat is osztottunk. Felfűjtunk 15 születésnapi lufit és strandlabdát, melyet a Télapó segítségével a medencetérbe szórtunk a vendégeknek.
Közben megérkeztek a szaunamesterek (Szilárd, Zoli és Joe) is Orosházáról, gyors ismerkedés után perceken belül már munkába is álltak.
Itt köszönöm meg K. Tamásnak, mert remek mestereket ajánlott nekünk, igazán profin dolgoztak. Semmiben nem szenvedtünk hiányt. Tudás, kreativitás, leleményesség párosult a tehetséges fiatalok mellé ezenaz esten.
Ők nem igazán tudnak naturista közegben dolgozni a saját fürdőjükben. S nagy élmény volt nekik látni bennünket, ennyi meztelen felszabadult naturistát. S nekünk szeánszokat tartani számukra különleges élmény volt. Zoli meg is érezte a kedvező lehetőséget, többször bevetette magát a felöntések szüneteiben és úszott egy jót a medencében, végre fürdőruha nélkül!

A Télapó jól végezte dolgát, a néhány kisgyermek megkapta megérdemelt ajándékát. S a jó munkájáért a Télapónak is szólt egy dal a medencében. A NaVKE újdonsült énekkara remek dalocskával lopta be magát a szívünkbe. Köszönet érte!
8 óra tájban vettem észre, hogy sok szaunakupon megmaradt. Gyorsan kiosztottam a medencetérben azoknak, akikről biztosan tudtam, hogy több felöntésre is bemennének vagy egyáltalán nem is jutott nekik előzetesen.
S egy kicsit elfogott a méreg, hogy miért is nem tudnak szólni, sms-t küldeni legalább 7 óra előtt, hogy vmi történt, nem megyek. Ennyit azért megérdemelnénk, nem? De mint Péter is írta, lehettünk volna többen, ha nincs másutt is nudi program, szaunázás. Lemondani is illene, nemcsak regisztrálni. 12 emberről van szó csupán és arról a 30-ról nem, aki betegség miatt mondta le 1-2 nappal előbb.
Így aztán sok-sok torta megmaradt és lehetett repetázni.:)

Tortabontás előtt azonban még egy meglepetés ért bennünket. Lénárt Géza, aki 15 évvel ezelőtt első adományozója volt az egyesületünknek (ma a Naturista Oázis Kemping ügyvezetője), szót kért és rövid helyzetjelentést adott a délegyházi viszonyokról. Majd megbontott 24 üveg pezsgőt. Soha ennyi pezsgőt még nem ittunk ennyien, egyszerre, navkés usziban. Köszönjük neki, hogy ilyen feledhetetlenné tette ezt az estet!
Hajnalig persze minden süti, torta, pezsgő elfogyott! :)

Mirjám is "megjógáztatta" a vendégeket, de oda most én nem tudtam beállni, mert a kimaradt szaunuponokból nekem is jutott pluszban, így Ildikóval bevállaltunk még kettőt. Nem is volt baj, mert így minden mester szeánszán részt vehettünk. S hú, meg juj...de néha alig bírtunk magunkkal a szaunában...voltak rockos, meg műsoros felöntések, Joe nagyon jól szerepelt, méltón jutott ki a szauna VB-re. Volt amikor énekeltünk mind a 12-en vagy tapsoltunk, vagy csak szótlanul relaxáltunk és hallgattuk a csendes gregorián énekeket Zolival.
S azok az illatok! Sokféle virág, gyógynövény vagy gyümölcsöskencék, innivalók minden formában, bőrre kenve, kövekre locsolva vagy esetleg közösen elfogyasztva... Pörögtek a szaunamesterek rendesen, szellőztettek, legyeztek, s táncoltak, takarítottak, sepregettek még a vendégek is...Olyan jó volt látni az együttlétet, közös munkát.

Éjféltájban már egyre kevesebben voltunk, a kinti finom barna vizes medencét bezárták. Közben a bátrabbak a csúszdás kinti élménymedencét is kipróbálták.Jó hideg lehetett! :)
A megmaradt "tömeg" a benti kis gyógyvízes medencében ücsörgött. Aztán két óra tájban elkezdődött az öltözködés, de még sokáig beszélgettünk az előtérben. Megvártuk míg a buszos is összegyűlnek és távoznak. Aztán mi is búcsúztunk a fürdőtől és szállásunkon folytattuk a beszélgetést, néhány üveg csáfordi fehér bor és szekszárdi rozé mellett. NaVKÉ-sek és berényiek...mindig mi vagyunk az utolsók, akik hajnalig maradunk.
Nagyon jó kis éjszaka volt.

Hajnali fél 5-kor aztán nyugovóra tértünk, hogy másnap 10-kor kipihenve elhagyhassuk a szállást. Ez nem volt olyan egyszerű, csak irigyelni tudom,akinek volt lehetősége még vasárnap is ottmaradni és még egy jót aludni vagy ücsörögni a finom, selymes, barna gyógyvízben.
Üdv
Rózsa

....valami mindig történik benned, veled ha engeded...
Valaki mindig vár rád és valami mindig vár rád valahol,ha engeded...
Illatok, érzések, fények,hangok... egy mozdulat, pezsgő íze, torta édessége, a víz ölelése, emberek szava hozzád, szavaid máshoz, lágyság mozdulatokban, gyerek kacaj, zsibongás, önfeledten mindent elengedve, csak úgy, áramlás ez élet... A nagybetűs élet...zajos sodrásában.
Szabadon...
Mert ezt adja nekünk a meztelen valóság életünk egy-egy ilyen rendezvényén.
Ugye?
Mennyi aprósággal a szívedben jössz haza?
Túrkeve után, másnap félálomban a sötét szobám rejtekében, ágyam melegében rájöttem még valamire.
Nem látom az emberek testét szinte. Nem emlékszem rájuk.
Eltűnik a szemek rejtekében! Szemeket látok emberekből.
A szemek csalhatatlan igaz valóságát.
A lelket...a lelkét...az én saját lelkem tükrét.
A szemek játékára, mélységére,csillogására emlékszem.
Benne a fényre...ami feléd, felém szórja a saját lelke melegét...
Gondolj csak erre! Hány szempár melenget minden ilyen estén?
Mindezzel a fénnyel kívánok áldott ünnepet mindenkinek!
A Földi élet egyetlen igaz és kiírhatatlan valóságával...a szeretet örök fényével.
Hálám a jóga varázsáért veletek, a felém nyújtott figyelemért is hálám, hálám, hálám!
Soha ne feledd! Nem kérni kell! Hanem hálásnak lenni és hidd el megadatik minden!
Ezt kívánom az ünnepekre az új esztendőre.
Az idén már nem találkozunk, de jövőre igen!
És köszönöm és persze hálám a Navke vezetőségnek a lehetőségért!
Mindenkinek áldott ünnepet...és boldogságos új esztendőt, sok együtt eltöltött önfeledt, szabad létet!
Szeretettel: Mirjam

Köszönöm én is a túrkevei születésnapi hétvégét! A szervezőknek, a szaunamestereknek, a javítást végzőknek, és persze Mirjamnak, a jógáért. Túrkeve jó hely, még úszni is lehet. Finom volt a torta, a pezsgő, és a hangulat is jó volt. Jól éreztem magam, még ha a végére egy kissé el is fáradtam, fejemben a már aznapi repülős úttal.
János

Szia Rózsa! Kicsit sűrű volt a hetem, de most szeretném megköszönni, hogy veletek tölthettük a múlt szombat estét. Nagyon jól éreztem magam, egy örök élményt jelent számomra! Még rengeteg hasonló összejövetelt kívánok Nektek erőben és vidámságban!:-) Szép estét és napokat, legjobbakat kívánva:
Zoli, a szaunamester

Fotó: Laczy, Rózsa, Zozó

turk12.jpg
turk11.jpg
turk10.jpg
turk09.jpg
turk08.jpg
turk07.jpg
turk06.jpg
turk05.jpg
turk04.jpg
turk03.jpg
turk02.jpg
turk01.jpg
PC060406n.jpg
PC050363z.jpg
PC050361z.jpg
PC050358z.jpg
PC050353zz.jpg
PC050351zz.jpg
PC050334h.jpg
PC050332h.jpg
PC050331n.jpg
PC050330h.jpg
PC050326h.jpg
PC050320z.jpg
PC050314n.jpg
PC050311m.jpg
PC050304n.jpg
PC050302h.jpg
PC050295n.jpg
PC050289z.jpg
PC050287n.jpg
PC050286n.jpg
PC050276n.jpg
PC050266zz.jpg
DSC_0108h.jpg
DSC_0104h.jpg
DSC_0101h.jpg
DSC_0099hh.jpg
DSC_0091h.jpg
DSC_0086h.jpg
DSC_0085h.jpg
DSC_0082h.jpg
DSC_0080h.jpg
DSC_0076hh.jpg
DSC_0076h.jpg
DSC_0075h.jpg
DSC_0074h.jpg
DSC_0073h.jpg
DSC_0069h.jpg
DSC_0067h.jpg
DSC_0066h.jpg
DSC_0065h.jpg
DSC_0056h.jpg
 

Gyere velünk ünnepelni!

15. születésnapunkat és Mikuláspartinkat a Túrkeve Termál- és Élményfürdőben tartjuk.

2015. dec. 5. szombat 19,00-tól hajnali 2 óráig

A fürdő GPS koordinátái:
Hosszúság: 47.0997414
Szélesség: 20.749134400000003

Cím: Túrkeve, Kuthen kir. u. 11.


Regisztráció szükséges, a neveket a navke@navke.hu emilre írjátok meg.
Belépőjegy megváltása a helyszínen készpénzzel történik.
A pénztár zárása után (21.00), a fürdőbe már nem lehet belépni!

Belépőjegy (helyszínen megváltva)
FELNOTT
Tagsági nélkül: 2900 Ft
Naturista társszervezetek tagjainak, érvényes tagsági igazolvány felmutatásával: 2700 Ft
NaVKE tagoknak: 2500 Ft

DIÁK:
2400-2100-1800 Ft/fő
18 év alatt ingyenes

Mivel Mikulásparti is lesz, a gyerekes családokat kérjük, hogy adják meg gyerekek nevét és életkorát is, hogy a Télapó megajándékozhassa őket.

Mirjám jógabemutatója: 21,00-22,00 közt.

Tortázás: 22,00-kor
Az ingyenes tortakuponok árkezéskor vehetőek át.

Szaunaprogramok 3 kiváló szaunamesterrel:
19:15 - Meditáció gyümölcs illatokkal (Zsiga József) 3 férőhely még van
19:45 - Tengeri sós citromos peeling (Szecskó Szilárd) 4 férőhely még van
20:15 - Olíva olajos almás-fahéjas hidratálás (Szabó Zoltán) Megtelt
20:45 - Oiler's Nation Show (jelmezes) (Zsiga József) Megtelt
21:15 - Barna sörös felöntés (Szecskó Szilárd) 1 férőhely még van
21:45 - Feketekávés;tengeri sós-borsmentás peeling (Szabó Zoltán) Megtelt
22:15 - Shea vajas banános hidratálás (Zsiga József) 3 férőhely még van
22:45 - Rumos jeges borzongás (Szecskó Szilárd) Megtelt
23:15 - Relaxációs felöntés virág illatokkal (Szabó Zoltán) Megtelt
23:45 - Gyógynövényes peeling (Zsiga József) Megtelt
00:15 - Virágmézes hidratálás (Szecskó Szilárd) 2 férőhely még van
00:45 - Jeges mentolos kavalkád (Szabó Zoltán) Megtelt
01:15 - Mesterek 15 perce a 3 szaunamesterrel. Megtelt

Szaunakuponokat előre regisztrációval foglalhatsz magadnak, fejenként 2 időpontra: navke@navke.hu e-mail címen.

A felöntésekért nem kell külön fizetni. A várható létszám miatt egy fő max. 2 szaunaszeánszon tud részt venni előzetes bejelentkezéssel. Ha előzetes regisztráció után vki mégsem jön el, akkor érkezéskor érdeklődj erről, legkésőbb a programok kezdése előtt 10 perccel a maradék kuponokat kiosztjuk.
Ha szaunaszeánsz zajlik, kérünk benneteket, felöntés közben már ne nyissatok be! Érkezzetek pontosan. A kezdési időpont betartása mindenki számára egyaránt kötelező.
Szaunaprogram idején a medencetérben levő kisebb finn szaunába is ellátogathattok, ott felöntések nélkül is tudtok szaunázni.

10 éve voltunk itt először és 5 éven át, több nyári estén is fürdőztünk már a gyógyfürdőben.
Azóta már átépítették és szépen felújították a fürdőt.
Itt bulizunk most újra, itt lesz a Mikuláspartink és a 15 éves szülinapi tortánk.

Fedezzük fel újra és uszkáljünk, dagonyázzunk itt akár hajnalig is.
A fürdő képei mostanában: http://turkevetermal.hu/hu/galeria.html

De addig is nézegessétek a régi képes élménybeszámolókat a honlapunkon:
http://navke.hu/index.php?main=archivum&lang=&year=2005&pr=natura
http://www.navke.hu/index.php?main=archivum&lang=&year=2006&pr=turkeve
http://www.navke.hu/index.php?main=archivum&lang=&year=2007&pr=turkeve
http://www.navke.hu/index.php?main=archivum&lang=&year=2008&pr=turkeve
http://www.navke.hu/index.php?main=archivum&lang=&year=2009&pr=turkeve

turkpezsg.jpg
turk1.jpg
turfolyoso.jpg