FooldalFiatal Naturisták Találkozója
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2008


3. Napi beszámoló


Szerda
Dóri pontban 8-kor meg is kezdte az ébresztéseket, de még Eszter is besegített, mert bizony nehéz volt a mai felkelés... Ma két Tamásunk távozott, de Krisztáék ma érkeztek, így zajlott az élet már délelőtt is. El is kezdtünk a szomorú fényképes búcsúzkodást már reggeli után és az öromteli üdvözléseket is... Megérkezett örökös egy napos FNT látogatónk, Macs, aki órákig ücsörgött köztünk a szeles tóparton. Kedvezett szalki szörföseinknek is a mai nap, akik hajmeresztó víziutazásuk előtt még egy hatalmas és nagyon finom bográcsban főtt kukoricát készítettek nekünk. Vacsora után születésnapi koccintás Zsókával. Este egyedi program, Szeged, házibuli az itteni egyik navkes hölgyismerősünknél...

DSC01954a.jpg
DSC01953a.jpg
DSC01950a.jpg
DSC01930a.jpg
015a.jpg
011a.jpg
004aa.jpg
004a.jpg
003a.jpg

7. Napi beszámoló


Vasárnap
A legszörnyűbb nap. Haza kellett jönni... De mindenki igyekezett késő délutánra halasztani az utazást, napozni a parton, röpizni még egy utolsót, kihasználni még a vasárnapi napsütést. Estére csúnya felhők gyülekeztek, búcsúztunk mi is a kempingtől.

Köszönjük Orsiéknak a kedvességet, türelmet, útbaigazításokat, Erzsikééknek a finom ebédeket, reméljük nem okoztunk sok galibát. Nekünk navkéseknek sok új ismerősünk akadt ezen az FNT-n. A nagy létszám minden bizonnyal sok új naturista ismerettséget is hozott számotokra, örökös barátságot, hosszútávú kapcsolatokat.

Jövő év júliusában újra itt találkozunk, addig pedig várunk benneteket a többi programunkon, figyeljétek honlapunk friss híreit továbbra is.
(Rózsa)

A fotókat Andris, Dóri, Eszter, Ingrid, Luxi, Misi, Rózsa, Tamás és Tibor készítette.

Köszönet érte!

vas4.jpg
vas3.jpg
vas1.jpg
 

4. Napi beszámoló


Csütörtök
A mai nap igen eseménydúsan telt... Reggel is volt meg délután. Eszter előadását a kemping lakók és az FNT tagjai (34 fő) hallgatta meg. Aztán gyors átalakulás gyaloglás és lovaglás majd a Sári tanya állataival ismerkedés. A kempingben az áramkimaradásnak vége lett így ezt a beszámolót már nem gyertyafénynél írtuk meg. Este megemlékeztünk az utolsó ismeretlen SZIKI harcos halálának 3. napfordulójáról. Emlékművénél mécseseket helyeztünk el. Emlékbeszédet mondott Zoltán, a díszvendégek krokodillkönnyeket hullatva tisztelegtek. Bánatukat este a 13 új táborlakóval együtt dinnyébe és borba fojtottuk.

saritanya.jpg
lovagl2.jpg
lovagl1.jpg
PICT0192a.jpg
DSC01983a.jpg
DSC01981a.jpg
DSC01965a.jpg
086a.jpg
082a.jpg
081a.jpg
078a.jpg
072a.jpg
062a.jpg
060a.jpg
051a.jpg
047a.jpg
043.jpg
041a.jpg
037a.jpg
032a.jpg
028a.jpg
025a.jpg
023a.jpg
016a.jpg

6. Napi beszámoló


Szombat
Ma 39 fő részvételével az ányási naturisták meglátogatása zajlott. Fantasztikusan jól éreztük magunkat. Köszönjük Andrisnak és Jenő bácsinak a szíves fogadtatást és a finom ebédet. Este már újra SZIKI-n voltunk és résztvettünk Leskó Imre tokai borbemutatóján és Gabi hastáncát is érdeklődve néztük végig. Solja ukrán népdalokat énekelt nekünk. Születésnapi koccintáson is résztvettünk. Éjszaka Morvai Andris dizsit is szervezett nekünk, kisebb technikai hiányosságokkal, de végül itt is jól éreztük magunkat.

tt.jpg
timik.jpg
timi.jpg
tanc22.jpg
tanc1.jpg
szom.jpg
solja.jpg
misi50a.jpg
misi50.jpg
est3.jpg
est2.jpg
est1.jpg
est.jpg
anyas.jpg
akos.jpg
158a.jpg
148a.jpg
134a.jpg
131a.jpg
116a.jpg
115a.jpg
100a.jpg
080a.jpg
072a.jpg
057a.jpg
043a.jpg
039a.jpg

5. Napi beszámoló


Péntek
A mai nap egy egész birka körül forgott és mindenféle vetélkedők nehezítették a gondtalan napozást.
Már délelőtt nekifogtunk sándorfalvi NaVKE tagunk ajándékának a feldarabolásának. Luxi és Coffos családi segítséggel remek birkaaprítást végzett. Míg a pörkölt főtt, a 13 bátor, vetélkedésre éhes kisgyermek részére Tóth Attila ötlete nyomán dinnyeevő versenyt szerveztünk. Anita volt kitünő játékvezetőnk így a vízi vetélkedőknél is ő segített nekünk. Minden résztvevő ajándékot kapott és a győztesek pedig külön is díjazásban részesültek. Estére már nagyon sok új kempinglakó és FNT-s érkezett. Mire a birka is megfőtt, csodás ízeivel odacsalogatta az éhes és kíváncsi naturistákat. Luxi olyan finomat főzött nekünk, hogy jövőre is el kell jönnie hozzánk főszakácsnak ugyanis már most is 51 főre duzzadt a vacsorázó FNT-sek száma. Még sokáig beszélgettünk a tűz mellett majd a büfé előtt borozgattunk, és éjjel egy körül ágyba bújtunk, hogy a szombat reggeli ébresztés ne legyen olyan rettenetesen nehéz számunkra.

vivet6.jpg
vivet5.jpg
vivet4.jpg
vivet3.jpg
vivet2.jpg
vivet1.jpg
petra.jpg
dinnye7.jpg
dinnye6.jpg
dinnye5.jpg
dinnye4.jpg
dinnye3.jpg
dinnye2.jpg
dinnye1.jpg
birk7.jpg
birk6.jpg
birk5.jpg
birk4.jpg
birk3.jpg
birk2.jpg
birk1.jpg
013a.jpg
010a.jpg
005a.jpg

2. Napi beszámoló


Kedd
A tegnapi napsütéses reggel helyett ma kicsit borongósabb és szelesebb délelőtt köszöntött ránk.
Így reggeli után néhányan bementek Szegedre várost nézni vagy bordányi rokonokat látogatni, de Tamásék (4 is van belőlük) az évek óta népszerű és a mostanra ismét felújított kiskundorozsmai szélmalmot is megnézték Vass Józsi kitűnő és lelkes idegenvezetésével. A nap aztán rövid búslakodás után mégiscsak mosolygott ránk, így a tópartot újra uralta csapatunk. Estére visszaérkezett Rózsa is, aki egy rövid időre Pestre utazott, de Laci segítségével a közeli nagybani piacon vásároltak finom gyümölcsöket, zöldségeket is az "ifjúság" részére. Szalki barátaink meghívására ma este pótvacsoránk vmi csodás tojásos, kolbászos lecsó volt és a szokásos borok is előkerültek. Tábortüzet is raktunk, de picit csöpörgött az eső, így a beszélgetés folytatása már a faházban zajlott. Eszter különvonult, nagyon készült a csütörtöki előadására. Éjjel fél háromkor búcsúztunk egymástól és ki-ki ment saját szállása, lakókocsija, faháza, sátra ágyikójába pihizni, hogy reggel Dóri 8 órás ébresztésére várjon...

lecso.jpg
DSC08169a.jpg
DSC08146h.jpg
101h.jpg
082h.jpg
058h.jpg
056h.jpg
054h.jpg
046h.jpg
045h.jpg
040h.jpg
015h.jpg

1. Napi beszámoló


Hétfő
Szinte egybefolyt a korán érkezőkkel a SZIKI 20 éves évfordulójának ünneplése és az FNT hétfői kezdése. De mi hétfő hajnalra sem voltunk fáradtak.
Kezdődött az FNT, s aki már ma itt volt, itt is maradt szombatról, bizony mi tovább buliztunk. A lelkes NaVKE csapat 14 fővel ma éjjel se bírta muzsikaszó nélkül, s tovább roptuk a táncot...:-) Vagy írhatnám azt is, hogy bulival kezdtük az FNT első perceit. Megérkezett ugyanis kipihenve Dóri, István és Attila, akik a tegnapi nagy napról lemaradtak... Ebédre aztán bővültünk újabb látogatókkal. Betelt a 4 személyes faház is... Érkeztek lakókocsival berényi és délegyházi fiatal kisgyermekes családok is közénk. A jó időben vízibicikliztünk, úszkáltunk a tóban, gyönyörködtünk a tavirózsákban, szóval jól éreztük magunkat. De többen csak pihiztünk a napon, az árnyékos fák alatt, és teljesítettük első napi programunkat, ismerkedtünk egymással. Este kiültünk a tópartra beszélgetni, egészen éjfélig még a szúnyogok sem vették el jókedvünket. S már el is mondhatom, hogy két kedves fiatal "szalki" naturista pár új ismerősünkké vált, köszönhetően a 2. helyezett szombati SZIKI-s halászlé, az egri borok és a pásztortarhonya kapcsolatának.

PICT0167a.jpg
PICT0160a.jpg
PICT0156a.jpg
PICT0155a.jpg
Kep013a.jpg
Kep007a.jpg
Kep004a.jpg
119h.jpg
077h.jpg
068h.jpg
065h.jpg
064h.jpg
010h.jpg
008h.jpg
004h.jpg

9. Fiatal Naturisták Találkozója (FNT)

Sziksósfürdő, Naturista Kemping, 2008. július 7-13.

Elhelyezés, szállás: A kemping területén, faházakban illetve saját sátrakban.
Jelentkezés, szállásfoglalás, információ: navke@navke.hu vagy 20-313-9170

Kb. 50 fő jelezte eljövetelét az idei FNT-re, hogy találkozhassunk egymással. Szálláshelyeink korlátozottak, de sátorban sokan elfértek.

Ellátás:
Reggeli, meleg ebéd, hideg vagy meleg vacsora. A kirándulások alkalmával hideg ebéd, meleg vacsora. A megérkezés napján az első étkezés az ebéd. A hazautazás napján az ebéd az utolsó étkezés.

Program:
Üdülés, strandolás, sportprogramok, játékos vetélkedők, sportversenyek. Egyik este a camping területén grillezéssel egybekötött tábortűz. Igény esetén különprogram Szegeden ( városnézés, arborétum látogatás). Az ifivezetők szervezésében szörfölés és evezés (csónak) programok is kérhetők. A közelben levő lovastanyán lovaglás is lehetséges. Jó idő esetén, szombaton az ányási naturisták meglátogatása. Az kemping területén található sportpálya (foci, tollas, kosár, röplabda, kézilabda) van és pingpongasztal, lábtengő, turul pálya is megtalálható. A fedett részen található TV, biliárdasztal, sakk és hozott társasjátékokat is használható. Hideg időben a wellnes faház szolgáltatásait is igénybe lehet venni (szauna, jakuzzi). Hangszer hozható, közös éneklés, daltanulás szervezhető.

Igény esetén esténként tánc, discó is lesz.
Minden program fakultatív!

Meghívtuk Kovács Esztert, aki a következőkről beszélget velünk:
Milyen társas jelentőségre tettek szert az egyes testtájak, testrészek koronként, társadalmanként; milyen jelentőségük van ma, a testi adottságokat miként használják fel, túlozzák el vagy fejlesztik vissza annak érdekében, hogy valamilyen üzenetet hordozzanak a környező világ számára? A testrészek evolúciója, fiziológiája, funkciója, mozgásai, pózai, kifejező megnyilvánulásai és taglejtései. A legérdekesebb kulturális változtatások és túlzások... Utazás az emberi test térképén.

Előadásának címe: "Testközelben - az egyes testrészek anatómiai, antropológiai, kultúrtörténeti és szociálpszichológiai jellegzetességei"

Újdonságok a program kínálatában előfordulhatnak... és még sok meglepetés várható!

A találkozó jellege: Üdülés, pihenés, kikapcsolódás családias, légkörben!

A Kemping a következő egyedi kedvezményes szállásdíjakat biztosította az FNT-re jelentkezett résztvevőknek:
Sátorhely: 850 Ft/éj
Szállásdíj felnőtt: 860 Ft/éj
Szállásdíj gyerek: 700 Ft/éj
Faház 2 személyes: 4600 Ft/éj/2 fő
Faház 4 ágyas: 5560 Ft/éj/4 fő
Lakókocsi 3 személyes: 5950 Ft/éj/3 fő
Lakókocsi 4 személyes: 6910 Ft/éj/4 fő

Étkezés 1800 Ft/fő/nap (reggeli-ebéd-vacsi)

part.jpg
beka.jpg
2.jpg